В София ще гостуват представители на фонда „Александър Мен“По повод на 75-годишнината от рождението и 20-годишнината от убийството на известния руски свещеник, писател и проповедник Александър Мен, в България на кратко посещение ще пристигнат Евгений Рашковский и о. Виктор Григоренко. Гостуването е по покана на Богословския факултет на Софийския университет. Гостите са представители на руския фонд „Прот. Александър Мен“ и издателството към Фонда.

На 29 януари, петък, ще се проведе среща с гостите, на която ще бъде прожектиран филм за о. Александър Мен и ще бъдат представени негови книги. Рускиите гост ще разкажат лични спомени и ще отговарят на въпроси на българската публика. Срещата ще се състои от 16.30 часа в сградата на бившето Руско посолство, ул. Раковски 92 (на гърба на Руската църква, на ъгъла на ул. Московска и ул. Раковски).

На 30 януари, събота, ще се проведе международна конференция на тема „Отец Александър Мен и християнската мисия днес“ в Богословския факултет на Софийския университет, където ще се изнесат доклади на теми, свързани с творчеството и живота му. Началният час на сесията е 13.45 часа; мястото – аудитория 8 на факултета (пл. Св. Неделя 19).

Евгений Рашковский е доктор на историческите науки и директор на Център за религиозна литература; преводач на руски език на българския поет Яворов. Отец Виктор Григоренко е директор на издателството на името на о. Александър Мен и член на редакционната му колегия.

Входът и за двете събития е свободен.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...