В Търново предстои третото Биенале на църковните изкуства


В периода 18 октомври – 18 декември 2013 г. в гр. Велико Търново ще се проведе Трето биенале на църковните изкуства.
 
ОРГАНИЗАТОРИ: Министерство на културата, Света Великотърновска митрополия, Община Велико Търново,  ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий”, Православен богословски факултет на ВТУ, Съюз на българските художници, Фондация “Покров Богородичен”.
 
ЦЕЛ: Изложбата е форум на съвременното творчество в областта на православните църковни изкуства:  иконопис, стенопис, дърворезба, мозайка и други, участващи в храмовото оформление и богослужебната практика.
УЧАСТНИЦИ: Художници, работещи в областта на църковните изкуства.* 
 
УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
  • иконопис – до три творби;
  • дърворезба (монументална и миниатюрна пластика) – до три творби или три табла  с фотоси и проекти на реализирани творби;
  • стенопис и мозайка – до три творби в материал и/или три табла с фотоси или проекти на реализирани творби;
  • утвар, текстил, графика, миниатюра и други – до три творби;
  • мултимедийно представяне на реализирани творби.
Представените произведения и табла  с фотоси да са във вид готов за експониране. 
 
ЗАЯВКИ за участие в изложбата се приемат до 1 септември 2013 г. на електронен адрес: theolog@uni-vt.bgили адрес: Светла Иванова, Православен богословски факултет, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велико Търново, ул. “Теодосий Търновски” № 2. 
     
Участниците трябва да изпратят качествени фотографии на творбите си в електронен вид или по пощата и попълнен формуляр за участие
 
Организаторите се задължават да направят предварителна селекция на творбите по изпратените заявки за участие. В селекцията участват членовете на катедрата-организатор и поканените от нея утвърдени специалисти в областта на църковните изкуства. Резултатите ще бъдат обявени на 11 септември 2013 г. в сайта на Православен богословски факултет pbfvt.pravoslavie.bg, в сайта на ВТУ www.uni-vt.bg и в www.pravoslavie.bg.
 
Творбите за изложбата се приемат от 10 до 15 октомври 2013 г. на адрес: Изложбени зали „Рафаел Михайлов”, ул. “Рафаел Михайлов “ №1, гр. Велико Търново 5000. Транспортните разходи по приемане и връщане на творбите са за сметка на участниците. 
 
Произведения, неотговарящи на обявените условия няма да бъдат приемани. На гърба на всяка от творбите или таблата  авторът трябва да посочи наименование на произведението, година на създаване, размери, материал, техника на изпълнение и стойност (ако има такава). След приключване на изложбата произведенията ще бъдат върнати лично или на посочения адрес за сметка на автора. Организаторите не носят отговорност за творби, непотърсени в срок от 1 месец след приключване на изложбата.
 
Всеки автор ще получи сертификат за участие в Биеналето и CD-каталог. Творбите ще бъдат публикувани в сайта на Православен богословски факултет pbfvt.pravoslavie.bg и в www.pravoslavie.bg.
 
Адрес: Православен богословски факултет 
ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” 
ул. “Теодосий Търновски” № 2
гр. Велико Търново
Тел: +359 62 618243
Официален сайт на ПБФ: pbfvt.pravoslavie.bg
 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...