Гласуват празниците на 11 вероизповедания


Източник: в. Монитор

По предложениe на ръководствата на религиозните общности в България правителството ще гласува днес дните на религиозните празници през 2007 г. на вероизповеданията, различни от православието. Съгласно Кодекса на труда и Закона за държавния служител, служителите и работниците, които изповядват тези вероизповедания, могат да ползват, по свой избор, част от платения си годишен или неплатен отпуск за религиозните празници.

Празниците на Католическата църква у нас са 9 април ­ вторият ден от Възкресение, 29 юни ­ "Св. Св. Апостоли Петър и Павел", 1 ноември ­ "Вси Светии" и 8 декември ­ Безскверното зачатие на Света Богородица.

Мюсюлманското вероизповедание ще празнува Курбан байрам на 20 и 21 декември и Рамазан байрам ­ на 12 и 13 октомври 2007 г.

За религиозната общност на евреите празниците са на 3 април ­ Песах, 13 септември ­ Рош Ашана, 22 септември Йом Кипур, и Сукот ­ на 27 септември.

Арменската апостолическа православна църква ще празнува Бъдни вечер и Рождество Христово на 5 и 6 януари, Сурп Вартананк на 15 февруари, Великден на 8 април и Задушница на 9 април.

Утвърдени са още празниците на Бялото братство, на адвентистите от Седмия ден, на Бахайската общност, Кришна, Адептите на Диамантен път на будизма, Свидетелите на Йехова и Съюза на Евангелските Петдесятни църкви.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...