Груба провокация срещу религиозния мир в центъра на СофияМоже да харесате още...

13 Отговори

 1. Лъчо каза:

  НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

  Чл. 164. (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин, се наказва с лишаване от свобода до четири години или с пробация, както и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

  (2) Който оскверни, унищожи или повреди религиозен храм, молитвен дом, светилище или прилежаща към тях сграда, техни символи или надгробни паметници, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с глоба от три хиляди до десет хиляди лева.

  Чл. 165. (1) Който със сила или заплашване пречи на гражданите свободно да изповядват своята вяра или да извършват религиозните си обреди и служби, с които не се нарушават законите в страната, общественият ред и добрите нрави, се наказва с лишаване от свобода до една година.

 2. Лъчо каза:

  Атакисткото безобразие премина всякакви нормални и човешки граници! Днес станах неволен свидетел на нещо много тъжно и покъртително! Такова безобразие дори и аз не допусках, че ще доживея да видя! Шайка идиоти нападнаха невинни хора, изповядващи ислям и нарушиха религиозните им права! Безбожниците от Атака напълно ме погнусиха, когато на фона на тези изстъпления и безобразия пускаха православни песнопения, без дори да знаят кой е Христос и що е християнство! АТАКИСТИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ХРИСТА И НЕГОВАТА ЦЪРКВА!!! ИСТИНСКИТЕ ХРИСТИЯНИ ПРИЕМАТ ИЗБОРА НА ВСЕКИ ЧОВЕК! ХРИСТИЯНСТВОТО Е ЛЮБОВ И НЕ МОЖЕ ДА ИМА НИЩО ОБЩО С ПОДОБНИ СВИНЩИНИ! ДНЕС ВСИЧКИ ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИ СЕ ОТВРАТИХА ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ТЕЗИ ЛУМПЕНИ И ЕДИНОДУШНО ПОДКРЕПИХА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ – МЮСЮЛМАНИ!!! АТАКА, ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ И НЯМАТЕ НИЩО ОБЩО С ХРИСТИЯНСТВОТО, КОЛКОТО И ВАШИЯ ИДИОТ-ЛИДЕР ДА СЕ ПРАВИ НА БОГОСЛОВ!

 3. blue каза:

  А що за християнин си ти, щом просто си мълчиш, щом джамията реве та се къса. Правителството нищо не прави.
  А между другото църкви има много осквернени с надписи „Смърт на гяурите“ и тем подобни. Но никой нищо не казва против това.

 4. Радослав Димитров каза:

  Какво става? Деградираме с невероятно темпо, като нация!
  И аз днес бях неволен свидетел на тази простащина.

 5. Стефан Чурешки каза:

  Ваажното е както казва о. ПАвел да с еопростяват нещата. Опростяването е изразено с бой – ВМРО наби свидетелите на Йехова, Атака бие мюсюлманите и двете като религиозни милиции, разчитащи на зарибителното начало в българската културология от 1878г. насетне, което имащо за цел да подготви българите за война с Труция в името на националното обединение възпитава в агресивния образци на един наивен романтичен епико-мистически култ, който няма нищо общо с устоите и философията на национализма а е един култ към Боримечката, който днес е каратист, силовак и борбен „национален“ герой. Тъй като и националистите не са единни, защото нямаме национална философия и прагматична национална доктрина, то някои от тях твърдят, че лицето Волен Сидеров е разработка на руския византийски проект и получава пари оттам. Значи пак руската политика е основа на българския „национализъм“, чиито културни образци, пак казвам, са на нивото на петокласник в европейското училище, а се учат в Унивреситета!?

 6. Стефан Чурешки каза:

  нетерсно как БПЦ реагира на призива на силоваците националисти – боят настана, тупкат сърца ни, както пише валидния за 5 клас поет Иван Вазов? И ВМРО и АТАКа се кълнат н православието, но БПЦ не казва поощрява ли тази политика, ще се бием ли с друговерците и т.н. И искам да повдигна въпроса, ако може православие.бг да пусне компетентен текст – каквъ е лигитимизмът на собствеността и парите на Църквата у нас? Питам защото бях чел една книга за западната цивилизация и там пишеше, че по време на Реформацията този въпрос е бил повдигнат и в Западна Европа е имало мнение църквите да нямат собственост и имоти, а духовниците да се издържат от проповедти и хуманна дейност чрез дарения и подаяния – както първите християни. А иначе от историята е известно че физическият бой е израз на културна и словесна слабост и до него се стига като с еизчерпят всички мирни и словесни аргументи, които в България не са прави за да стъпчем глвата на змията с крака, както ни призовава Иван ВАзов.

 7. Stoyan_ каза:

  Срам ме е от Атака – а даже никога не съм им симпатизирал!!!!! Тези гнусни лумпени опозорихо святото българско име! Тези действия са в пряк конфликт с християнския морал. Джамията е ХРАМ! Там също се призовава Божието име, макар и мюсюлманите да имат много по-различни представи от нашите за Бога! Този път атака прекалиха! Няма значение кой започнал пръв, кой не… Заради дръзката провокация на Атака с целия митинг и тонколоните -срамна работа! Мн съм възмутен!

 8. г-н никой каза:

  По моето скромно мнение Християните не трябва да се бият,а да четат Евангелието да се молят на Бог да вразуми всички които са заслепени от гибелни ереси и секти.Силата на една истинска и сърдечна молитва е по голяма от тази и на най могъщите оръжия.Нашият любящ небесен баща чака и всички ни без изключение да се покаем.Той чака и тях мюсюлманите да го приемат Него – Христа и Неговото животворящо възкресение […]. Нека молим истинската Животворяща Пресвета Троица да просветли нашите събратя.Амин.

 9. Михаил Славков каза:

  Наистина смущаващо, но атакистите, макар и да не оправдавам постъпката им, имат право на гняв, както и всеки , който се е случило да бъде в близост до джамията, когато високоговорителят трещи. Аз съм побеснявал от децибелите и знам до каква лудост може да те докара арогантността на „мирния“ ислям.

  От друга страна постъпките за спиране на този груб звуково-религиозен терор, съвсем не са тези. Трябва само последователност и ясна позиция, като политическите компромиси могат да бъдат поставени на друга, по-социално справедлива основа. Естествено нужна е и политическа воля, каквато по правило липсва у нашите водачи.

  Трети отделен въпрос е чии интереси обслужва Сидеров. Според мен той е на заплата от анкарските служби, които вече считат позициите си в България дотолкова обезпечени, че да пристъпят към един нов етап в скритата война срещу България.

 10. Galina Kotova каза:

  Сидеров потъпква не само християнството, но и държавността в България. Той се гаври с името Христово като насажда омраза и насилие. Той иска да се пролива кръв, но не неговата и на близките му, а на невинни граждани.
  Искам като православна християнка да се извиня на братята мюсюлмани за това, което им причини Сидеров и кликата около него.
  Срам ме е, че лидер на политическа партия се крие зад депутатския си имунитет и се гаври с всичко свято. Срамувам се, че в България има лица, които са недосегаеми за законите на държавата.
  Искрено се надявам, че мюсюлманите знаят, че случилото се в петък е акт изключително на Сидеров и кликата му, а не се подкрепя от християните и всички, които имат морал и нравственост.

 11. Люси каза:

  Искам да попитам възмутените очевидци защо килимчетата не са в джамията а на улицата? И защо камбаните на „Успение Богородично са спряни понеже смущавали живущите, а воят на джамията е „политически коректен“. В една Германия, камбаните бият на скъсване всеки 15 мин и който се притеснява посто си търси квартира по- настрана. А джамиите нямат високоговорители на улицата, нито килимчетата са по улиците.

 12. milko каза:

  Ако не се вземат необходимите мерки срещу Сидеров,нищо хубаво не очаква България!Това еБългарския Бен Ладен,само да не завърши като него!

 13. lnn каза:

  blue, със силови методи ли обръщаме другите – като им забраняваме и като ги насилваме по принуда да идват към Бога?! Той иска по наша воля и желание да става всичко и сами да Го познаем и възхвалим, любовта е пълна свобода. Вярата по принуда и чрез забрани е изкуствено създадена вяра. Нека с любов и кротост говорим на братята, както и съветва св. ап. Павел, защото всички идем от Един Баща, всички сме недостойни за Него, но по благодат спасени!