Датата за църковно-народния събор не може да бъде обявена, докато патриарх Максим е в болница


Замествам патриарха по негово възложение, защото според устава на Българската православна църква патриархът посочва своя заместник, когато няма възможност временно да изпълнява задълженията си. Това е заявил в интервю за Дарик радио Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил.

Правомощията ми са за представителство на Светия синод, нямам право да свикам очаквания църковно народен събор, затова той се бави и най-вече заради здравословното състояние на Негово Светейшество, уточнява митрополит Кирил.

Състоянието на патриарх Максим е много добро, макар че той все още е в болница, каза още  Варненският владика.

Запитан за изразеното отношение на Светия Синод към филма „Шифърът на Леонардо”, митрополит Кирил каза, че Българската православна църква няма как да не реагира на него и че трябва да се забраняват филми, които оскърбяват религиозното чувство на хората.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...