Нов православен храм бе осветен в гр. Елин Пелин



На 15 август, Успение Богородично, в гр. Елин Пелин беше осветен нов православен храм, посветен на Света Богородица.

Храмът се намира в пределите на новостроящия се жилищен комплекс „City Home Residence“.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, освещаването на храма извърши Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, първи викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Серафим Янев, свещеник Цветан Василев, свещеник Николай Пенев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

След освещаването на новия молитвен дом епископ Поликарп произнесе напътствено-благодарствено слово към присъстващите и ктиторите. Той сподели радостта си от съзиждането на новия храм в Елин Пелин и изказа благодарност към г-н Любомир Ников за духовно-църковното съзнание и отговорност за православния християнски просперитет на живущите в комплекса и града.

Празничното освещаване на храма-параклис „Света Богородица“ беше уважено от много гости, сред които г-жа Вяра Тодева, областен управител на София, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, и представители на Община Елин Пелин.

За всички дошли да вземат молитвено участие в освещаването на храма беше приготвено и раздадено празнично ястие.

Източник: Софийска света митрополия

Снимки: Димитър Тончев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...