Дискусия за християнските ценности и демокрацията се проведе в ПерникВчера, 17 май, в Двореца на културата в Перник се проведе открит дискусионен форум под наслов "Християнските ценности и демократичната държава", организиран от областния управител и Духовния обществен съвет на Перник. Във форума взеха участие духовници, богослови, университетски преподаватели и представители на местната власт и образователните институции.

Въпросите, които разгледа форумът, бяха свързани с измеренията на духовната криза в българското общество, перспективите и възможностите пред религиозното образование, упадъка на ценностната система и други.

Форумът е продължение на инициатива, започната миналата година с кръгла маса за изучаването на религия в българските училища.

Във форума взеха участие проф. Калин Янакиев, преподавател в Софийския университет, д-р Десислава Панайотова от Центъра за религиозни изследвания и консултации, о. Никанор от Гигинския манастир, о. Захари Дечев от Бургас, народният представител Лъчезар Тошев и др.

По информация на focus-news.net и ipernik.com

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...