Днес патриарх Неофит навършва 69 годиниPatriarh NeofitДнес е рожденият ден на Негово Светейшество патриарх Неофит. Той навършва 69 години, предвид обаче бедствията и трагичните инциденти, сполетели България в последните месеци, като наводненията във Варна и Мизия, и взрива в Горни Лом, патриархът не счита за уместно да отбелязва тържествено рождения си ден и ще прекара деня в уединение и молитва за българския народ.

Затова и Негово Светейшество призовава всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него с подаръци и цветя, да насочат в деня на личния му празник своето внимание и любов към нашите сънародници в нужда и да употребят тези средства за подпомагане на пострадалите.

Средствата могат да бъдат превеждани на следната сметка: Св. Синод на БПЦ – БП; гр. София, ул. „Оборище“ № 4; ИН по ДДС BG 121294143; БУЛСТАТ 121294143; IBAN BG 74 UNCR 9660 1067 9899 12; BIC UNCRBGSF – УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, като изрично бъде упоменато в платежното нареждане предназначението на паричната помощ.

Преди повече от година в своето слово след първата си света Литургия като патриарх, Негово Светейшество каза: „Християнинът никога не трябва да цени високо своето лично мнение, своите частни възгледи и да ги отстоява на всяка цена, разкъсвайки връзките на любовта. Истината е достояние не на един или друг човек, а на цялата Църква. И да познаем тази Истина е възможно само в Църквата, в съборния разум и в съборната Любов“. Нека се помолим Божията благодат да укрепява духа на Негово Светейшество, отстояващ в достойното си служение с търпение и благост съборната любов!

За много и благословени години, Ваше Светейшество!

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...