Добруджанска трибуна: Приютът към Духовния център чака газификация от месец


14-годишният Милен намира убежище от януарския студ в приюта към храм “Света Троица”, сн. Григор МариновПреди около месец платих на “Черноморска технологична компания” 780 лв. за свързване на приюта на Духовния център към храм “Света Троица” към газопреносната система. Обещаха ми, че веднага след Нова година ще извършат газификацията. Януари вече отминава, а от “ЧТК” не са дошли да си свършат работата, за която са получили пари, оплака се архийерейският наместник отец Стоян Иванов.

Той поясни, че вътрешната инсталация е готова отдавна. Остава само сградата да се свърже с газопреносната система, за да се реши проблемът с отоплението. Сега сме принудени да включваме ел. уреди. Ако бяхме газифицирани, щяхме да сме запълнили капацитета на приюта, който е 20 места, каза отец Стоян Иванов.

Две деца живеят в момента в социалното заведение към православния храм. 12-годишната Ганка е жертва на домашно насилие. Насочена е към приюта от Отдела за закрила на детето и е тук вече трети месец. Милен /на 14 години/ също е от проблемно семейство. Майка му е починала, а баща му е в неизвестност от два месеца. Приютът е единственото спасение за двете деца. Ако социалното заведение го нямаше, Милен и Ганка щяха да бъдат на улицата с минимални шансове за оцеляване при минус 20 градуса.

Публикувано във в.  Добруджанска трибуна

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...