Докторантски четения в Софийския университетДнес в зала 1 на Софийския университет „Климент Охридски” се провежда академичният форум  Докторантски четения – март 2006, с участието на докторанти от Софийския университет, Българската академия на науките и Югозападния университет.

Общо 25 презентации в две секции – Средновековие и османски период и Нова и съвременна история – са включени в програмата на форума. В представените доклади присъстват интересни теми от областта на църковната история.

Такива доклади са "Православната идея в руската външна политика по време на войната с османската империя", на Росен Любенов, Софийски университет; "Миграционните процеси на българите-католици от Никополска епархия от началото на ХVІІІ – първата четвърт на ХІХ век ", на Радослав Спасов, Софийски университет; "Иван Снегаров като публицист (1902-1926 год.)", на Димитър Христов, Софийски университет.

Събитието е приветствано от проф. д-р Георги Бакалов, зам. Ректор на СУ „Климент Охридски” и проф. д.и.н. Иван Илчев, декан на Историческия факултет на Университета.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...