Документалният филм „Светителят хирург“ ще бъде представен и пред софийска публика

След премиерата си в Пловдив, която се състоя на 11 февруари тази година, новият документален филм „Светителят хирург“ на журналиста Ангел Бончев ще бъде представен и в София.

Инициатори на премиерната прожекция в столицата са Информационно-просветният и катехизаторски отдел на Софийската света митрополия и Руският културно-информационен център, с благословението на патриарх Неофит. Филмът е създаден с благословението на Пловдивския митрополит Николай, а продуцент е Пловдивската православна телевизия.

Във филма зрителят ще чуе разказите на двама живи роднини на светеца, които споделят спомени за него, както и свидетелства за чудотворни изцеления след поклонение пред мощите на светеца, включително и личните истории на двама вярващи, убедени, че чудото в техния живот се е случило именно по молитвите на св. Лука. В лентата е включен и разказът на вече покойната монахиня Анна, която е била кръстена лично от светеца във времената на войнстващ атеизъм. Филмът показва и архивни кадри, сред които и на самия православен светител (видео и снимки).

Прожекцията ще се състои на 24 февруари (петък) от 17:30 ч. в Руския културно-информационен център (ул. Шипка 34). Входът е свободен.

Коментари

коментара

Близки теми: