Духовен лагер за деца организират във Варненска епархия


Варненска и Великопреславска Света Митрополия, Обществен комитет “Православни ценности” и фирма “Арет – Петър Петров” организират летен духовен лагер за деца, участващи в школите „Християнски ценности и традиции” към ОДК- Варна.

Лагерът има за цел да задълбочи познанията на учениците по православна вяра, култура и традиции. Сред красивата манастирска природа в програмата на участниците са включени спортни занимания, игри, викторини, рисуване, пеене. Всеки ден участниците ще се събират в храма, за да участват в богослужение или молитва, а към края на лагерния период ще вземат участие и в светите тайнства покаяние и евхаристия. Свещеници от гр. Варна по време на лагера ще служат в манастира и ще водят разговори с децата по различни теми, които ги вълнуват. Всички деца ще получат книги и икони за подарък.

Лагерът ще се проведе в манастир „Света Марина” край с.Ботево, Варненска област, от 28.07.08. до 03.08.08. Манастирът разполага с четири стаи с по четири легла. Капацитетът му е за 13 деца и трима възрастни – двама преподаватели и едно медицинско лице. На децата ще бъдат осигурени закуска, обед и вечеря, приготвяни в кухнята на манастира – г-н Петър Петров, управител на фирма “Арет”, осигурява храната, екипа от готвачи и всички консумативи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...