Дядо Натанаил в битка за църковни имотиМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  „Лют скандал в манастир – младеж и митрополит на нож заради монах“, в. „Дата“, № 163, 28.6.2007
  .
  Младеж от село Струмяни заедно с 4-ма свои приятели нахлу в хаджидимовския манастир „Св. Георги“, вдигна лют скандал на Неврокопския манастир Натанаил и въпреки яростната съпротива на дядото прибра брат си, който живееше там като монах… „Натанаил напълно му е промил мозъка“, заяви Алексей Костов.

 2. faf каза:

  Бях забравил за тази гротесна църковна фигура,която в началото на 90 те,се опитваше да прескача синодални огради и да демонстрира умения по източни бойни изкуства.Предводител на отряди от мутри,които превземаха семинария,митрополия,Духовна академия.Човек който обаче не можеше и не може дори сега да демонстрира капка вяра,смислена,осъзната,даваща плодове.Спомням си думите на петричката врачка: Ти не си владика,лош си.“ Като че ли два демона се бяха сбъскали! Единия -пророчицата,другия – псевдо владиката.натрапения,неканоничния……..

 3. asd каза:

  Касво ви дразни?
  Това, че църквата си взима земите ли , защо да не си ги вземе , те са дарявани от народа . Ако земята беше ваша щяхте ли да я оставите …. щяхте да я вземете и да я продадете , а така поне ще остане малко българска не продадена земя.Не само той ,нека всички митрополити да върнат църковната земя на църквата.