Задържан е мъжът, който оскверни гроба на патриарх НеофитПолицаи от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) задържаха мъжа, заснет от охранителните видеокамери на храм „Света Неделя“ как поругава гроба на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, съобщават от МВР.

Вчера от БПЦ-БП съобщиха, че неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на покойния патриарх Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм „Света Неделя“.

В рамките на само няколко дни гробът на упокоилия се Светейши патриарх бе поруган два пъти. Първото поругаване се е случило на 14.04.24 г. събота, а второто – на 15.04.24 г. в понеделник късно вечерта. Кръстът е изваден от гроба и част от него е счупена, както и част от мрамора, обграждащ гроба на упокоилия се предстоятел на Българската православна църква.

От БПЦ-БП публикуваха на сайта си кадри от охранителните видеокамери на храм „Света Неделя“.

Източник: БТА; Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Снимка: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...