Законът за бурките – ограничение или сигурностviara_i_obshtestvoТази събота във  „Вяра и общество”

В този брой на предаването ви предлагаме:

  • Небесната закрилница на Българите – в Мелник отвори врати възстановен храм на  името на св. Петка.
  • Кое предопределя отношението на Европа и света по казуса със закритите лица и тяло? Защо някои считат бурката за религиозна норма, която не подлежи на промяна? Посегателство ли е върху религиозните права забраната за покриване на лицето и тялото или тази забрана е елемент от националната сигурност и защо? Анализ по казуса и отговор на въпросите на Горан Благоев очаквайте от гостите ни в студиото политолога Гюлфие Арнаудова и дфн Иван Дюлгеров.
  • Една православна инициатива набира скорост – програма за осиновяване.  За проблемите, емоционалната споделеност, радостта, болката и добротата – опит за безпристрастен поглед.
  • „Почитай майка си и баща си” – разговор с пастор Николай Неделчев върху Петата Божия заповед.

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg, на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg или на редакционния ни телефон 02/814 2175. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на студийните ни телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 23 28.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...