За първи път в директен ефир архиерей ще отговаря на зрителски въпросиМитрополит Йосиф, говорител на Светия синод за Патриаршеския събор – специален гост на „Вяра и общество”

Броени дни преди изборите за кандидати за Патриаршеския трон Негово Високо Преосвещенство Йосиф, митрополит на САЩ, Канада и Австралия и специален говорител на Светия синод за изборите за Патриарх ще бъде специален гост на „Вяра и общество”.

В разговор с него Горан Благоев ще търси отговор на въпросите преодолими ли са споровете възникнали в Синода преди избора на 24 февруари, има ли риск за успеха при провеждането им, адекватно ли са представени миряните в тези избори, какво ще се случи ако Светият синод не постигне консесус по кандидатурите, как ще реагират архиереите и ще бъде ли преустановена интронизацията на новоизбрания патриарх, ако в храма се чуе „Недостоен!”.

Ще потърсим мнението на висшия духовник и за конфликтната ситуация, в която изпадна българската църковна общност във вечния град – Рим и за реакцията на Св. Синод по случая. Но най-голямото предизвикателство за българския архиерей, а също така и знак за желанието да се общува с миряните честно и откровено ще бъде директната връзка със зрители и възможността да се чуе и да се отговори на многобройните въпроси на „народа Божий”.

Ето защо, уважаеми зрители пишете, задавайте своите въпроси към негово Високо Преосвещенство митрополит Йосиф предварително на нашата страница във facebook: Viara I_Obshtestvo, на електронния ни адрес viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. На живо, в ефир по време на предаването телефоните са 02 9 444 999 и 814 25 51.


Гледайте ни, очакваме ви! Тази събота започваме в 18.00 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...