За смирението и Голготата на човека в патриаршески одеждиСпециално интервю с Патриарх Неофит – тази събота във „Вяра и общество”.

viara_i_obshtestvoВ този брой ще видите:

По случай седемдесетия си рожден ден, Българският патриарх Неофит беше любезен да застане пред камерите на предаването и в откровен разговор с Горан Благоев да разкрие своя път към вярата, ролята, която са изиграли неговите родители, за да се отдаде на служение към Бог, за срещите, поуките и преживяванията му през годините в израстването му като християнин, за създаването на камерния хор „Йоан Кукузел”  в годините на атеизма, за влиянието на ДС в живота на БПЦ, за любовта, смирението и благотворителността, която той не обича да афишира.

Змията на сребролюбието е най-големият грях… никой да не тъпри първенство и началство…” – разговор за заветите на св. Йоан Рилски и дали днес българинът е последовател на тези завети. Разговор по темата с йеромонах Рафаил от Кладнишкия манастир и писателката Теодора Димова. Вашите въпроси и мнения очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс   viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир, Ви очакваме на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Гледайте ни, очакваме Ви! Започваме точно в 17.00 часа.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...