За справедливост и защита на българските медици в Либия призова делегацията на БПЦ в Москва


Източник: БНР, агенция Фокус

Делегацията на Българската православна църква в Москва, водена от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, представи пред участниците в Световната среща на религиозните лидери посланието на Негово Светейшество българския патриарх Максим.

В посланието си българският патриарх призовава за справедливост по делото на българските медици в Либия и изказва благодарност за подкрепата, получена от много православни църкви, католически, мюсюлмански, обществени организации и научни дейци, които вярват, че българките са невинни. Настоява се истинските виновници за инфекцията на толкова невинни деца да бъдат задължително открити.

"Нима българите, които спасиха 50 хиляди евреи и 80 хиляди арменци от геноцида, могат да са съпричастни в това, в което ги обвиняват? Призоваваме всички религиозни лидери да подкрепят Българската църква и в името на справедливостта да защитят българските лекари в Либия", пише патриарх Максим до участниците в Световната среща на религиозните лидери в Москва.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...