Излезе от печат сборникът „Жажда за Бога“ с беседи на архим. Варнава ЯнкуОт печат излезе нова православна книга – сборникът „Жажда за Бога“, който включва 30 беседи на известния гръцки духовник архим. Варнава Янку. Преводач от гръцки е Константин Константинов, а книгата излиза благодарение на издателство „Странник“.

Читателите на Православие.БГ добре познават словото на отец Варнава и темите, върху които той акцентира в проповедите си – за белезите на автентичната духовна аскеза и църковен живот, за отношението към другия по пътя към личното духовно преобразяване и т.н.

„Покаянието не е моментно събитие, а състояние на живот… Покаянието е преминаване от скръбта за нашата лична вина към мъчителната жажда за лично общение с Бога“, казва духовникът в една от своите беседи.

Особено интригуващ е погледът му към евангелски притчи, образи и истории, разкрити в светлината на актуалните въпроси и дилеми на съвременния човек.

 

Архимандрит Варнава Янку е роден в Кипър през 1965 г. Завършва философия и богословие в Солунския Аристотелев университет. Служи в храма „Света Богородица Лаодигитрия” в Солун, изпълнява длъжността игумен на манастира „Света Теодора” в същия град и завежда отдела за работа с младежи към Солунската света митрополия.

Беседите в настоящия сборник са изнесени в неговата енория, както и пред по-широка аудитория по различни поводи.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...