Изявление от Св. Синод на Българската Православна Църква по повод визитата на преподобния Муун у насПо повод планираното посещение на Сун Мьон Муун в България Св. Синод на Българската православна църква разпространи известие, в което се казва:

"Братя и сестри, свободата на личността е дар Божий, вложен в човека от неговия Създател, дар свещен и неприкосновен, а смисълът и ценността на човешката свобода се заключават само в избора на доброто. Претенциите на Муун да се представя като "месия" са кощунство с личността и учението на Господа Иисуса Христа – Единственият "Който е Христос Господ" (Лука. 2:11), и се стремят да лишат човека от предопределената му от Всевишния вечност, защото "вечен живот е това, да познават Тебе, Едного Истиннаго Бога и пратения от Тебе Иисуса Христа" (Иоан. 17:3).

Св. Синод на Българската православна Църква отправя към всички апостолския призив: „Не участвайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги" (Ефес. 5:11)

България е красива страна с гостоприемен народ с удивително богата история и забележителности, страна, която е впечатлявала и впечатлява всички туристи, но всеки опит да се експлоатира гостоприемството, доказаната толерантност и демократични ценности на нашия народ, за да се разпространява разрушителното за личността и нацията влияние на едно псевдорелигиозно движение, насаждано от своя печално известен основател с цел – икономическа облага, е предизвикателна обида за цялото ни общество и е достойно само за съжаление, се казва още в съобщението на Св. Синод на Българската Православна Църква по повод предстоящото посещение  на преподобния Муун в България.

Оригиналният текст на изявлението

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Iveta GEORGIEVA GEORGIEVA каза:

    Nesamneno interesno.Razbirase nai-mnogo me vpe4atli knigata na koqto pi6e 4e manastira e BG.Nadqvam se da ima i za drugite ni sasedki,takiva film4eta.

  2. stoian каза:

    От години дебна да дръпна този филм, свалих го, прекрасно си звучи, но нещо мн къс ми се стори.

    Благодаря!