Икона с частица от мощите на св. Ефрем Нови ще бъде посрещната за поклонение в Габрово и Велико Търново



С благословението на Великотърновския митрополит Григорий, иконата с частица от чудотворните мощи на свети Ефрем Нови ще бъде посрещната за поклонение в Габрово и Велико Търново тази събота и неделя.

В Габрово светинята ще пристигне на 16 март (Тодорова събота) в 9 ч. в храм „Успение Богородично“. Вярващите от Габрово и околността ще имат възможност да се поклонят пред иконата през целия ден.

От 17 ч. в храма ще бъде отслужен молебен за здраве, а от 17.30 ще бъдат представени книгите „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът Светкавица“.

Във Велико Търново иконата ще бъде посрещната на 17 март (Неделя Православна) в 9 ч. в катедралния храм „Рождество Богородично“, а от 17 ч. в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. След молебена и тук ще бъдат представени книгите, посветени на живота и чудесата на св. Ефрем Нови.

Специален гост на представянето и в двата града ще бъде гръцкият певец Никос Месогитис, който е и представител на Месогийската митрополия на Гръцката църква. Гостът ще сподели за личните си преживявания, свързани със св. Ефрем Нови. През 2011г. Никос Месогитис е един от тримата души, присъствали на отварянето на раката с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светеца. Той ще разкаже и за почитта на гърците към свети Ефрем и някои от чудесата, които са се случили лично на него по молитвите на свети Ефрем, като последното е от януари тази година.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...