Книгата „Приказки от стари времена“ – номинирана за „Малкото голямо четене“Книгата "Приказки от стари времена" на хърватската писателка Ивана Бърлич-Мажуранич, издание на ИК Омофор, беше номинирана за класацията на най-любимите детски книги в рамките на кампанията "Малкото голямо четене" на Българската национална телевизия.

Предаването "Малкото голямо четене" на БНТ1 ще представи най-добрите образци на детската литература, като зрителите ще имат възможност да определят любимите си произведения чрез гласуване по интернет.

Книгата "Приказки от стари времена" (първо издание на издателство "Отечество" от 1982 г.) е сред шедьоврите на детската литература, заради което авторката е наречена от съвременниците си "хърватският Андерсен". Изданието на ИК Омофор е с илюстрации на художничката Нели Златева, в оригиналния превод на Християна Василева. Приказките са уникален литературен опит да бъдат предадени основни християнски истини чрез символния език на славянските митологии.

Можете да гласувате за "Приказки от стари времена" от този линк. Благодарим ви!

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...