Книгата „Сектознание“ ще бъде представена в София с участието на Неврокопския митрополит Серафим

На 27 април (четвъртък) издателство „Омофор“ отправя покана към столичани за премиерата на новата книга „Сектознание. Тоталитарните секти: опит за систематично изследване“, която за първи път излиза на български език.

Автор на мащабния труд е руският богослов проф. Александър Дворкин – един от най-изявените съвременни изследователи на новите религиозни движения и на методите на въздействие на деструктивните култове.

Стремежът да се сдобиеш с бог, който да снеме от теб непоносимото бреме на свободата е едно от главните изкушения на падналото човечество“, казва проф. Дворкин.

Изданието съдържа критични анализи за десетки съвременни религиозни организации, сред които „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“ (мормони), “Свидетели на Йехова“, сциентолози, култовете на Шри Чинмой, Сай Баба и мн. др.

Какви са характеристиките на сектантския жаргон? Кои са т. нар. комерсиални култове? Как се потвърждава приказката, че „ако искаш да забогатееш, можеш да си направиш собствена религия“? Очакваме ви да потърсим отговор на тези и още въпроси заедно със събеседниците, които ще се включат в събитието!

Книгата ще представят

Негово Високопреосвещенство
Неврокопски митрополит Серафим

 

 

 

Проф. д-р Иван Желев
богослов, председател на Центъра за проучване на нови религиозни движения

 

 

 

Андрей Романов
преводач на българското издание, редактор в Православие.БГ,
доктор по философия

 

 

 

Кога: 27 април (четвъртък), 18.30 ч.
Къде: ателие-книжарница „Къща за птици“, ул. Проф. Асен Златаров 22

 

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

 

Коментари

коментара

Близки теми: