Книгата „Четири вида любов“ представя публицистиката на Теодора Димова

Teodora_Dimova_knigaНа 2 юни в столичната книжарница „Хеликон България“ бе представена новата книга на Теодора Димова „Четири вида любов“ (изд. Сиела). Изданието е събрало над 50 публицистични текстове на писателката, публикувани от есента на 2012 г. насам в Портал Култура.

Книгата бе представена от Тони Николов, главен редактор на Портал Култура, а актьорът Стоян Алексиев прочете два от текстовете, включени в изданието. Самата Теодора Димова споделя откровено, че като колумнист ежеседмичното писане на публицистични текстове  за нея се е оказало далеч не по-малко тежко и отговорно от написването на всеки един от романите й. „Разделих ги тематично в четири раздела – като четири вида любов – за протестите ни, за вярата ни, за социалната и културна атмосфера, в която живеем“.

В историите на Теодора Димова можем да срещнем съвременните измерения на евангелската притча за лозето („Другите лозари“), или пък да усетим тъгата, но и красотата на смълчаната любов и упование на опашката в супермаркета, както се случва в „Малката купувачка“.

Коментари

коментара

Близки теми: