Кой е мечът за спасението на светаviara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество”

В поредния брой на предаването очаквайте:

  • Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч“. Така е казал Господ. Нима не е осъзнавал значението на тези думи, нима не е бил благороден и жалостив? Тълкование на тези Христови думи очаквайте от свещеник Александър Лашков от столичния храм „Св. Троица” и пастир Христо Куличев от Първа евангелска църква.
  • Защо патриарх Неофит ще получи тазгодишната премия на Международния фонд „Единство на православните народи”? Дали това не е опит да се обезпечи руското влияние в БПЦ? Има ли връзка на православието с нефта и газа? Директни и открити въпроси, които изискват ясни отговори. Вижте интервюто на Горан Благоев с проф. Валерий Аркадиевич Алексеев, председател на Международния фонд „Единство на православните народи”.
  • Да благодариш на Бог, когато другите Го отричат. Едно нетипично за днешното време послание – клипът „Благодарен!”, който взриви социалната мрежа. При това създаден от български тийнейджър. Каква е мотивацията на 17-годишния влогър Крис Захариев да бъде благодарен? В какво и в кого вярва? Какво за него е Църквата? А Бог? Един откровен разговор в студиото на „Вяра и общество”.
  • Чудеса на бойното поле – за невидимата помощ над българските опълченци от „Св. Богородица Иверска”, изобразена на Самарското знаме.

Гледайте ни и тази събота. Започваме в 17.00 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...