Кой съветва депутатите по религиозните дела?Наскоро българският парламент публикува списък на нещатните сътрудници на народните представители, на парламентарните групи и на постоянните комисии. Въшните експерти (предполага се) притежават съответните знания, които биха били от полза на законотворците при разработването и прилагането на новите закони и за формирането на цялостната държавна политика в различните области.

Сред няколкото десетки парламентарни експерти разбираемо преобладават специалистите по икономика, политика и право. Сред тях обаче откриваме и имената на двама, чиито консултантски услуги са свързани с въпросите на вярата.

Зарко Гогов е вписан като експерт по въпросите на вероизповеданията и правата на човека, консултиращ депутата от Партия "Атака" Борислав Стоянов. 57-годишният Гогов е шеф на плевенския клон на партията, член на отдел "Национална координация" на "Атака".

"Атака" се оказва и единствената партия, ползваща услуги на външни експерти по въпросите на вероизповеданията. Вторият експерт в парламентарния списък е Румен Ваташки, консултиращ депутата от "Атака" Цвета Георгиева. Проф. Ваташки е преподавател в Шуменския университет, като специалността му е "История на БПЦ и западните църкви", също член и активист на Партия "Атака".

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...