Месемврийският епископ Иаков отслужи литургия в навечерието на Богоявление в Русе


Източник: официален сайт на Русенска епархия

На 5 януари, в навечерието на светото Богоявление, в Катедралния храм "Св. Троица" в гр. Русе според установения Църковен типик бяха отслужени Утреня, Царски часове и св. Василиева литургия. Литургията беше отслужена от Негово Преосвещенство Месемврийският епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, в съслужение с ик. Георги Пеев и свещ. Николай Николов. След службата епископ Иаков извърши Велик водосвет и поръси богомолците, изпълнили храма. На клира сладкогласно пяха свещеници и богослови, под вещото ръководство на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит.

На 6 януари, Св. Богоявление, в катедралния храм “Св. Троица” в гр. Русе празнична св. Литургия ще отслужи Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит. След литургията около 11,00 часа от храма ще тръгне литийно шествие до понтон № 8 (под хотел “Рига”), където ще бъде отслужен Велик Богоявленски водосвет и ще бъдат осветени водите на р. Дунав, в които по традиция ще бъде хвърлен кръста.

На церемонията ще присъстват областният управител Мария Димова, кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов и граждани. Почетната рота ще бъде поздравена от началника на Русенския гарнизон подп. Чехларов. Поздравително слово ще произнесе областният управител Мария Димова.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...