Милосърдие, което надмогва болкатаviara_i_obshtestvoХристиянка от Ирак помага на бежанци-мюсюлмани – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой Ви предлагаме:

– В деня на свети Николай Чудотворец – един от символите на християнското състрадание – ще ви разкажем за многобройните чудеса на светеца, зографисани през Средновековието в Боянската църква.

– „Милосърдие, което надмогва болката” – специален гост ще бъде Линда Ауанис, християнка от Ирак, която живее в България и помага на бежанци-мюсюлмани. Как се надмогва личното страдание в името на християнските ценности – любов и миросърдие; за дългия път към Бог, който ни помага да се съхраним като човеци.

– „Стоп Дионисий”, „За Дионисий” – защо раздели църковната общност решението на Светия синод архимандрит Дионисий да бъде ръкоположен за епископ по предложение Патриарх Неофит? Чуйте гледните точки в студиото на богослова и публициста Явор Дачков и на йеромонах Никанор от Гигинския манастир.

Вашите мнения и въпроси по тази тема очакваме предварително на страницата ни във Фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551 след 17.20 ч. – ако искате да получите отговор, моля звънете ни своевременно, а не след приключването на разговора.

– „Християнството и психологическите проблеми на човека” – акад. Владета Йеротич по повод новата си книга в интервю, специално за „Вяра и общество”: защо има толкова психически заболявания и самоубийства; защо младите странят от служба в Църквата?

Гледайте ни, очакваме Ви в обичайния час – точно в 17.00.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...