Митрополит Антоний ще оглави богослужението за патронния празник на Софийската духовна семинарияВ утрешния ден Софийската духовна семинария, която носи името на св. Йоан Рилски, чества своя патронен празник.

По случай празника днес от 18 ч. ще бъде отслужено празнично вечерно богослужение, по време на което ще бъдат постригани за четци, певци и свещеносци, учениците от първи курс на духовното училище.

На 19 октомври от 9 ч. ще започне празничната св. Литургия. И двете богослужения ще бъдат възглавени от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

 

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...