Митрополит Кирил: Бог е велик и разбира българскиИзточник: Стандарт

Иконите на Богородица, събрани от "Не сте сами", помогнаха на медиците

"Бог е велик и разбира български език. Чу нашите молитви за спасение на медиците ни в Либия и те вече са в родината ни". С тези думи Варненският митрополит Кирил започна благодарствения молебен пред чудотворната икона от Рилския манастир "Св. Богородица Осеновица", която вчера пристигна в Търговище.

Светинята напуска за втори път светата обител. Първият бе през май, когато образът на рилската дева бе събран с иконите на Богородица от Троянския и Бачковския манастир в столичния храм "Александър Невски". Това бе част от кампанията "Не сте сами". Молитвите пред трите икони помогнаха на сестрите, убедени са духовниците.

Вчера рилската Богородица бе изложена за поклонение в храм "Св. Иван Рилски" в Търговище, който приемаше посетители през цялата нощ. В 16 ч днес иконата ще бъде тържествено изпратена за Шумен. В петък иконата ще е в катедралния храм във Варна. Тогава митрополит Кирил отново ще отслужи благодарствен молебен за всички българи и за освобождението на сестрите. Част от средствата, събрани по време на поклонението, ще бъдат дарени за болните либийски деца и за подпомагане на медиците и техните семейства, за да се завърнат към нормалния живот, обяви дядо Кирил.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...