Митрополит Кирил: Бог е велик и разбира българскиМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Какво точно е общото между заразените деца в Либия и българските медицински сестри? Нали не вярваме, че те са ги заразили? И защо митрополит Кирил иска да им дарява пари, дали няма болни деца във варненската епархия? Нали емира на Катар плати за болните деца в Либия? Защо продължава този фарс и изобщо за какви деца става въпрос, някои хора в България повече се грижат за болните в Либия от колкото Кадафи, а той си оправи дълговете, тоя скапан рекетьор.

 2. izvor каза:

  Тогава един футболен коментатор каза, че Господ е българин. А сега излезе, че разбира и български език 🙂 а сигурно и църковно-славянски 🙂

 3. proben каза:

  Откритието, че Бог разбира български влиза завинаги в класиката. Изречено от митрополит на възрастта на дядо Кирил, то внушава логичното предположение, че досегашните молитви и служби на владиката са били насочени към един Бог, който я разбира, я не разбира по нашенски. Но след либийския случай можем да се успокоим целокупно – българският заема достойно място не само сред европейските, но и сред небесните езици.

  А за един дипломиран богослов (доктор, академик и т.н.) – би трябвало да е азбучна истина, че Бог „разбира“ не само български, ами и езиците „пущу“, „урду“ и всичко, за което се сетим. И футболният коментар в случай като този е неуместен, да не кажем богохулен.

 4. portos каза:

  Интересуват се хората от коментарите на Н. В. Пр. акад. и д-р Кирил – прави ги. Освен това са емоционални, а не „футболни“.

  А твоите дребнави остроумия г-н proben, краничат с идиотщина. И може точно затова Божия Промисъл да ти е ограничил достъпа до правене на коментари в публичното пространство.

 5. izvor каза:

  Богохулството понякога извира от емцията (непремерената и нетрезвата) – „Господ е българин“ беше изречено в един емоционален момент, и още се помни (това е то класиката). „Господ е Българин“, и „Бог разбира български“ са еднакво емоционални. И са еднакво тъпи. Защото ако едното не е емоционално – не е такова и другото. А ако едното не е тъпо, значи и другото не е. Иначе хората, които говорят така не са непременно лоши – напротив. Добрички са, но лош пример дават.

 6. ta6evv каза:

  Това изказване на академик Кирил е поредната му издънка.В стремежа си да угодничи на светската власт той дрънка откровенни простотии.

 7. iliana каза:

  izvor и ta6evv са изчерпали темата:-)

 8. chorbalan4o каза:

  толкова може да проповядва човека.. не на всеки се отдава. сигурен съм, че го е изръсил, щото нищо друго не му идва на акъла.