Митрополит Кирил получи диплома за академикИзточник: Варненска и Великопреславска света Митрополия

На 1 юни  Негово Превъзходителство Генералният консул на Руската федерация в гр. Варна г-н Анатолий Щелкунов връчи на Негово Високопреосвещенство митрополит Кирил високо отличие – Диплома за Академик на руската Академия по проблемите на сигурността, отбраната и законовия ред. По случай юбилея, Бедрос Киркоров получи от Варненския и Великопреславски митрополит подарък – икона на св. Прокопий Варненски.

Връчването на дипломата стана в рамките на празничен концерт във Фестивалния и Конгресeн център на гр. Варна, изнесен от Бедрос Киркоров, баща на Филип Киркоров. Концертът беше посветен на 75-годишнината на певеца, а също така и на деня на децата – 1 юни. Гости бяха солистките Янка Рупкина и Мария Балтаджиева, акордеонистът Стоян Гамалов, оркестър гайди с диригент Драгни Драгнев. На сцената се изявиха млади певчески таланти, в това число и момче от Бургас, спонсорирано лично от г-н Бедрос Киркоров за участие на общонационален конкурс в Москва. "По кръв съм арменец, по душа и сърце – българин, по широтата на характера и възгледите си – руснак" – заяви известният изпълнител на руски романси.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

5 Отговори

 1. proben каза:

  Диплома от академия с такова име е все едно похвална грамота от КГБ. Мечешка услуга за имиджа на владиката.

 2. Дон Кихот каза:

  И стало беспощадно ясно:
  Жизнь прошумела и ушла.
  Ал. Блок

 3. proben каза:

  Руски романси, акордеон, гайди и Gaudeamus igitur – нещо по-пошло можете ли да си представите?

 4. chorbalan4o каза:

  абе май има резон слуха, че дядото е бил агент на ДС… за съжаление.

 5. dbachev каза:

  Има академици, които са духовници, но са станали такива в областта на богословието и помощни към него науки. Не съм чувал досега поне дядо Кирил да е написал съчинения, каквито е писал патриарх Кирил например и зяаради тях е станал академик.

  Може пък това да е пътя му към бъдещия патриаршески престол, защото звучи добре да си патриарх академик, еди кой си.