Митрополит Кирил ще съди БТВ заради материала „Сделка с църквата”



Източник: Днес+

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил има намерение да съди БТВ за клевета и за нарушаване на човешките му права. На 14 януари в предаването БТВ-репортерите бе излъчен материалът „Сделка с Църквата”. Митрополит Кирил твърди, че е бил сниман в този материал, въпреки категоричния си отказ. Владиката е заявил, че ще съди телевизията, ако не си уредят отношенията нормално: “Да ми се извинят и да ми платят 100 000 лв., които ще даря на някой дом за деца. Няма да ги съдя заради себе си, а заради Църквата; те работят в ущърб на Църквата”, е мнението на дядо Кирил.

Днес той е свикал всички свещеници от Варненска епархия по повод скандала около разкритията за злоупотреби на лицата Митко Секулов и Веселин Панов. На въпрос на “Днес+” дали Негово Високопреосвещенство ще накаже онези свещеници, подписали преди седмица декларация с призив за отстраняването на споменатите лица, владиката отговори: “Ще уволня журналистите.”

“Няма да ги наказвам, но вече ще се отнасям по друг начин към тези свещеници. Господ да ги съди, защо аз да ги съдя”, каза още митрополит Кирил. “Това е най-перфектната сделка на митрополията, а те въобще не познават същността й, нямат информация”, коментира още той.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...