Митрополит Симеон е въдворен отново като митрополит на Западно- и Средноевропейската епархияИзточник: www.religiabg.com

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон е въдворен отново като митрополит на Западно- и Средноевропейската епархия. Решението е взето днес, на заседание на Светия Синод на Българската Православна Църква.

Старозагорският митрополит Галактион, временно управляващ Българската Западно- и Средноевропейска епархия, е освободен като временно управляващ епархията.

На 24 юни Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Симеон подаде оставка, а мотивът за решението му бе "здравословни причини". Тогова оставката бе приета на заседание на Светия синод на БПЦ, а за временно управляващ Българската Западно- и Средноевропейска епархия по послушание бе назначен Старозагорският митрополит Галактион.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...