Митрополит Симеон отново оглави епархията сиМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. човек каза:

  Днес спечелих безплатен билет за концерта на Елтън Джон чрез викторина на в. „Стандарт“, но няма да го посетя. Изпратих до редакцията следното писмо:

  Колеги,

  Благодаря за жребия, но няма да посетя концерта. Моля, дайте билета на друг. За мен беше важно да участвам и да докажа знанията си, а не да спечеля на всяка цена. Освен това, аз съм християнин и ако посетя този концерт, това означава, че одобрявам хомосексуалното поведение на певеца, което е неморално.

  С уважение,
  архим. доц. д-р Павел Стефанов,
  Теология, Шуменски университет

 2. друг човек каза:

  Браво, отец Павел, за изразената позиция. Аз на твое място обаче щях да взема все пак билета, макар и да не отида – поне така ще предпазя и друг човек от съблазън. Но иначе много добре си направил!

 3. John J. Smith каза:

  Чудесна лична позиция, Човек!

  Все пак такова самоизтъкване е доста странно и е категорично неуместно като „коментар“ към статията посветена на Западно-Европейската епархия.

  Или логиката е Европа = Елтън Джон = хомосексуализъм?! По-скоро логика въобще няма.

  Забелязвам, че този автор (a.k.a. Дон Кихот) често добавя коментари „ни в клин, ни в ръкав“. Може би модераторите следва да отделят специално място за „частни изяви“ на подобни автори.

 4. Стефан Стефанов каза:

  Паството и клириците от задграничната епархия показаха отстояване на позиция, нещо, което у нас, уви, е все още утопия.
  За сър Елтън Джон: аз харесвам песните му и ги слушам на запис, но неговото изказване наскоро за Иисус Христос беше безграмотен идиотизъм. Мисля, че трябва да разграничаваме едното от другото, защото в музиката си той, струва ми се, не пропагандира хомосексуализма, както това правят други шоузвезди.

 5. Georgi Stanchev Purlikov каза:

  Чета новината за митрополит Симеон и за напусналите заседанието, които са отказали да подпишат решението и неволно си задавам въпроса: „Каква ли братска любов трябва да изпитваш, за да постъпиш по този начин?“; и второ, да искаш да накажеш невинния (митр. Симеон), заради прегрешилия (еп. Тихон) в кой ли канон е отразено?; и трето – хубаво е да се преподава религия, но още по-хубаво е да даваш личен пример, защото „делата говорят по-силно от думите“!