Момче от защитено жилище представя изложба икони


Източник: Darik News

Изложба-базар от икони на Илия Рангелов беше открита в камерната зала на читалище Наука в Ловеч днес. Момчето е на 25 години и живее в защитеното жилище за младежи с умствени и физически увреждания в Ловеч. Изложбата си той е посветил на годишнината от откриването на защитеното жилище.

Илия е представил 25 икони. Кзва, че рисува от 7-годишен, но досега е правил предимно пейзажи, натюрморти. Иконите е работил за близо 15 дни. Рисувани са с темпера. Илия казва, че сам се е учил, като е гледал нарисувани вече икони или е питал различни хора, които се занимават с това изкуство. Предпочитанията му са към иконите на Дева Мария и Христос. Илия мечтае да се занимава с музика.

В Ловеч е пристигнал преди година от Пловдив, където е завършил помощно училище. Живял е в различни домове. Защитеното жилище, в което е настанен сега, е създадено по проект "Красива България". В него живеят 6 момичета и момчета на възраст от 18 до 25 години – Евгения, Илия, Недялка, Калоян, Валентин и Силвия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...