Мълчаливият странник с добрите очи, който намери ключа към сърцата на хоратаВ изданието ни на 17.02.2018 г. ще видите:

  • Спомен за дядо Добре – благият старец, който извървя пътя към храма със смелост, детска чистота и вяра. Приживе ни караше да се завърнем към себе си, да усетим добротата с всичките си сетива, да успокоим уморените ни сърца, че светостта, дори днес е възможна. За благодетеля на храмове и манастири ще говорят – Тивериополският епископ Тихон, бивш предстоятел на Патриаршеската катедрала «Св.Александър Невски», писателят Теодора Димова и богословът Дария Захариева. С тях ще търсим отговор и на въпроса – дали в обозримото бъдеще БПЦ трябва да канонизира дядо Добре за светец?
  • Разбира се, както винаги, очакваме и вашето мнение. По ваше желание, уважаеми зрители, по-голямата част от предаването ще бъде посветена именно на дядо Добре. Ще видите още обширен материал от с. Байлово за емоцията с която тази седмица хората го изпратиха по пътя към вечността, ще ви припомним с уникални кадри и неговата неповторима личност.
  • За прошката, опрощението и покаянието в живота на християните – в навечерието на Сирна неделя ще говорим за това може ли да има граница в желанието да простиш и да получиш прошка. Събеседник на Горан Благоев ще бъде архиепископ Христо Писаров.

Вашите въпроси и мнения по темите очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Гледайте ни! Очакваме ви и тази събота по БНТ 1, точно в 17 ч.!

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...