Мюсюлмански духовници от цял свят ще се съберат в ЛовечМюсюлмански духовници от цял свят ще честват в Ловеч годишнина от рождението на Мохамед. Съборът се подготвя със съдействието на Главното мюфтийство и е заплануван за 13 април, съобщи вчера председателят на ловешкото Джамийско настоятелство Асан Махмудов.

Според него Ловеч бил избран за център на събитието, защото в него бил роден един от реформаторите на Османската империя – Мидхат паша.

У нас Ловеч е сред малкото градове с джамия без минаре. От 2 години насам мюсюлманският храм преживя няколко нападения на местни "бръснати глави". В града столица на Васил Левски няма и ходжа, мюсюлманите ползват услугите на плевенския мюфтия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...