Набират се доброволци за почистване на гробищните паркове в София



Снимка: Dariknews.bg

Културното и духовно ниво на един народ се познава по състоянието на гробищата – според тази констатация равносметката за българската действителност е особено печална. Прояви на вандализъм, кощунствени кражби и елементарно нехайство са причина много от гробищните паркове в столицата и в големите български градове да тънат в запустение.

Няколко седмици преди Архангелова задушница, с призива „Да отдадем почит на нашите близки“ Столична община и Общинско предприятие „Гробищни паркове“ апелират към жителите на столицата да се включат в доброволческа инициатива за почистване на гробищните паркове. Инициативата се провежда със съдействието на Столичния инспекторат и районните кметове.

Става въпрос за доброволчески труд в рамките на един ден 28 октомври (събота) от 10 ч.

Повече подробности за инициативата:
1. ОП „Гробищни паркове“, тел.: 0887 57 72 74 (Александър Божилов).
2. Районни администрации, към които има гробищни паркове: „Сердика“, „Искър“, „Витоша“, „Овча купел“, „Връбница“, „Нови Искър“, „Кремиковци“, „Панчарево“, „Банкя“, „Младост“, „Надежда“ и „Люлин“.

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...