Национален събор на Православните сдружения в БългарияМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  „Важни, значими [тавтология] въпроси“ щели да се осъждат на предстоящия събор. Какво означава подобна мъглява формулировка в соцстил? Тези фондации, някои от които служат за параван на съвсем други цели, едва ли ще компенсират пълната финансова и кадрова безпомощност на църковната йерархия.

 2. 100 каза:

  Финансовата и кадровата безпомощност явно са доловени в някакъв смисъл. Вижте само за какво ще са докладите – 1) кадри и 2) пари:

  1) „Издигане на кадровия потенциал в БПЦ”.
  “Необходимостта от православни сдружения за подпомагане дейността на БПЦ”.

  2) “Начини и средства за финансово подпомагане дейността на БПЦ”. „Проектопрограма, относно доп. финансиране на БПЦ“.

  А има и ТРЕТО: „избор на ръководство, комисии и приемане на правилник и програма“. Най-логичният въпрос е на какво ще се избира „ръководство“, ща се приема „правилник и програма“. Някой знае ли, защото прилича на нещо вече написано („правилник и програма“), само дето му липсва „ръководство“ :-)?

 3. Дон Кихот каза:

  Ако темите на докладите са поръчкови, а не лични инициативи на докладчиците, излиза, че тези фондации трябва да осигуряват средства за издръжка на БПЦ и по-точно на висшата йерархия, тъй като свещениците, монасите, монахините и вярващите са оставени сами на себе си. Т.е. да осигуряват още средства за тези, които окрадоха църквата до шушка. По-голяма гавра от това едва ли може да има.

 4. safa1 каза:

  ne e lo6o tova 4e 6e iama takiva sdrujenia,no az vijdam tiahnata deinost kato iniciatori i finansovi poddrajnici na siropitali6a,star4eski domove,nedelni u4ili6a ,podpomagane na socialno slabihora i drugi podobni deinosti kam hramovete i manastirite, a ne za finansirane na horata ot bialoto i 4erno duhovenstvo.