Варненските църковници не потвърждават новината за освобождаването на архимандрит Серафим



По повод разпространена напоследък информация за освобождаването на протосингела на Варненската митрополия, архимандрит Серафим, днес се обърнахме с въпрос към отец Дончо Александров, свещеник във варненския храм „Свети Атанасий”. Според отец Дончо, до момента не е оповестена или известна каквато и да е информация за уволнението на протосингела. По неговите думи, публикуваната в медиите информация представлява „анонимни и непроверени новини” .

Според отеца няма причина към момента да се твърди, че са предприети действия за освобождаване на протосингела на митрополията.

Архимандрит Серафим е един от инициаторите на протестната акция на 35 варненски свещеници в защита на митрополит Кирил, по повод излъчени по бТВ предавания за проблемни сделки с църковни имоти във Варненско.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...