На Рождественската литургия в Пловдив за първи път ще участват деца


Darik

Пещера, която ще пресъздава яслите, в които се е родил Исус Христос ще посрещне пловдивските деца в двора на митрополитската църква "Св. Марина" на Коледа.

Това съобщи в ефира на Дарик Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай. Във Витлеемската пещера децата, ще могат да видят и да научат как се е родил Божият Син. До нея ще се издига богато украсена елха, която ще създаде празнично настроение.

На 25 декември – Коледа – Пловдивският Митрополит Николай ще отслужи тържествена литургия в църквата "Св. Марина". В литургията за първи път ще участват деца – Хорова формация „Пловдив”, Хорът на пловдивските момчета и младежи, Девическа формация "Евмолпея" и Църковен хор "Св. Петка”. В 11 часа във Витлеемската ясла в двора на Пловдивската митрополия ще бъде пресъздадено Рождество Христово, а след това 5-годишни коледари от ЦДГ "Наталия" ще коледуват на митрополита.

Информация на Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...