На 16 ноември се навършва една година от кончината на митрополит НатанаилMtropolit NatanailПомнете вашите наставници, които са ви проповядвали словото Божие, и, като имате пред очи свършека на техния живот, подражавайте на вярата им. Иисус Христос е същият вчера, и днес, и вовеки. (Евр. 13:7-8)

На 16 ноември се навършва една година от мирната кончина на Неврокопския митрополит Натанаил, който почина на своя 61-и рожден ден. Тази неделя духовници и миряни ще се съберат да почетат паметта на покойния архиерей в храма „Успение Богородично“ в Гоце Делчев, където от 9 ч. ще бъде отслужена заупокойна света Литургия.

„Вечна да бъде паметта на блаженопочиналия в Христа Божий раб, обичния и незабравим наш архипастир Неврокопски митрополит Натанаил“, се казва във възпоменателното съобщение на Светия Синод.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...