Нова църква на името на св. патриарх Евтимий в Люлин


В столичния квартал „Люлин“ ще бъде построена нова църква. Кметът на района инж. Милко Младенов представи в социалните мрежи идейния проект за храма.
Църквата ще бъде изградена върху общински терен в „Люлин“ 9, като  районната администрация е предоставила терена безвъзмездно на Българската православна църква.
Божият дом ще носи името на видния български средновековен духовник и книжовник –  св. патриарх Евтимий Търновски.
„През 2019 г., по идея на инициативния комитет, който сформирахме, поехме ангажимента да изградим втори православен храм в многобройния „Люлин“, написа във фейсбук инж. Младенов.
След завършване на необходимите административни процедури ще започнат и строително-монтажните дейности.

Източник: stolica.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...