Новият игумен на Рилския манастир представи първите си приоритетиИзточник: агенция Фокус

Да се увеличи братството в Рилския манастир е първата задача, която си поставя новият игумен на Светата обител Негово Преосвещенство Адрианополският епископ Евлогий, цитиран от БНР.

В момента братството на Светата обител включва петима монаси и един послушник, което е крайно недостатъчно за стопанисването на толкова голям имот, заяви Епископ Евлогий в Пловдивската духовна семинария.

Като друг приоритет Епископ Евлогий определи връщането на имотите на Рилския манастир, предимно горски масиви в землището на Рила.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...