Новият филм „Възкресение“ – в програмата на София Филм Фестrisen_posterСлед своята премиера в САЩ през февруари, новият филм „Възкресение“ („Risen“) е включен в програмата на тазгодишното издание на София Филм Фест.

Историята на филма е посветена на Разпятието и Възкресението на Христос, видени през погледа на римския военен ръководител Клавий. Той надзирава разпъването на Христос на кръста. След кръстната смърт на Спасителя е натоварен от Пилат Понтийски да отговаря за охраняването на Христовия гроб, а след Възкресението – и за разследването на „мистериозното изчезване“ на Христовото тяло от гроба.

Режисьор на филма е Кевин Рейнолдс („Граф Монте Кристо“, „Тристан и Изолда“), а в главната роля е актьорът Джоузеф Файнс („Влюбеният Шекспир“).

Някои критици определят филма като своеобразно продължение на „Страстите Христови“ на Мел Гибсън.

Датите на предстоящите прожекции на „Възкресение“ в рамките на София Филм Фест можете да видите тук.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...