Нов диск на хор „Св. Роман Сладкопевец”


На 25 март, Благовещение, в столичния храм "Света Неделя" от 14 ч. с водосвет и молебен за успех ще бъде представен новият диск на мъжки хор „Св. Роман Сладкопевец”. Дискът е част от проекта "Света Литургия".

Хорът е основан през 2002 г. В репертоара му са включени уникални песнопения от източно-църковната традиция.

С презентанцията на новия си продукт формацията ще открие и новия сезон за репетиции. Ще се извърши водосвет и ще бъде осветена иконата, която е предназначена за обложка на новия диск.

„Откриваме сезона за репетиции на следващия диск от проекта „Света Литургия” на осем гласа, или както е известна в нашите среди като „октоих”. Хорът ще се събере и това ще е благата ни вест за поредния диск, който ще може да се реализира благодарение на труда на всички колеги”, разказва г-н Симеон Генов, който е художествен ръководител и диригент на хора.

Повече за хор Св. Роман Сладкопевец

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...