Няколко дни остават до крайния срок за записване на участници в Детския фестивал за православни песнопения

Само няколко дни остават до крайния срок за записване за участие в Деветия детски фестивал за православни песнопения и духовни песни „Осанна във висините“, който се провежда ежегодно в столичния храм „Св. Параскева“.

Организатор на фестивала е фондация „Дарби” съвместно с църковното настоятелство на храм „Св. Параскева” и Софийската света митрополия. Инициативата се провежда от 2009 година насам и тази година е планирана за 7 и 8 май. През годините Фестивалът се превърна в традиция и получи подкрепата на: Светия Синод, Софийската света митрополия, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Столичната община, РИО София-град и частни спомоществователи, които подпомагат реализацията му.

Регламент

1.) Фестивалът е предназначен за ученици и студенти. Участниците се представят с акапелно пеене.
2.) За участие се допускат както индивидуални изпълнители, така и камерни ансамбли и хорове.
3.) Изпълнителската част се провежда в две категории: православни църковни песнопения – до 3 песни с времетраене до 7,5 мин. и православни духовни песни – до 2 песни с времетраене до 7,5 мин. Желателно е представянето и в двете категории. Времетраенето на представянето на всеки участник/камерен ансамбъл/хор не трябва да надвишава 15 мин.
4.) Регистрацията за Фестивала се извършва само чрез формуляр за записване, който ще ви бъде изпратен при заявка за участие от ваша страна.
5.) Формулярите за записване задължително трябва да бъдат придружени с кратка творческа биография на участника, камерния ансамбъл или хора, снимка, демо-запис или партитури на заявения репертоар.
6.) Фондация „Дарби” не поема разходите за транспорт и настаняване на участниците. При спомоществувателство от страна на заинтересована организация тези разходи могат да се покрият, за което участниците ще бъдат своевременно уведомени.

Заявка за участие

Ако проявявате интерес и бихте искали да вземете участие в тазгодишното издание на Детския фестивал, изпратите имейл на адрес: foundation_darbi@abv.bg, или се обадете на телефон: 0878 696 116, и организаторите ще ви изпратят подробна информация, регламент и формуляр за участие. Срокът за записване е до 31 март 2017 г.

 

 

Коментари

коментара

Близки теми: