Обсъждат проблемите на селските църкви в община „Родопи“Източник: Plovdiv24.com

Кметът на община "Родопи" ще се срещне с свещенници от региона, на която ще се обсъдят проблемите на църквите и тяхното състояние, след което взетите решения ще бъдат предоставени на Пловдивската митрополия.


Изпратено е писмо в дирекцията по вероизповеданията да бъдат подпомогнати финансово новостроящия се параклис в с. Оризаре, църквите в селата Злати трап и Кадиево и джамията в Устина.

Междувременно кметът на Брестник Георги Козов е получил дарение в размер на 12 хил. лв. от Лукойл за ремонт на местния храм.

Отец Аспарух от църквата "Св. св. Константин и Елена" в Браниполе поиска съдействие от кмета на "Родопи", за да бъде върната земята на манастира, която общо е 166 дка. Освен това от църквата искат да се изградят пейки около манастира за богомолците.


Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...