Българският патриарх се обърна с писмо към архиепископ Христодул



От името на Светия синод на Българската православна църква, Негово светейшество Българският патриарх Максим изпрати тази сутрин писмо до предстоятеля на Еладската църква, Архиепископа на Атина и на цяла Гърция,  Христодул. В текста на писмото, предоставен за Православие България от канцеларията на Синода, се казва:

"Ваше Блаженство, обични в Христа брате и съслужителю,
От името на Св. Синод на Българската православна църква и лично от наше име Ви изказваме нашето дълбоко състрадание и съпричастност по повод възникналите в Гърция стихийни пожари и взетите от тях жертви, и във Ваше лице изказваме своите искрени съболезнования на братския, приятелски нам гръцки народ, на роднините и опечалените семейства на загиналите.

Възнасяме усърдни молитви Всемилостивият Господ и наш Спасител Иисус Христос да избави Вашата страна от това огнено бедствие, молим Всеподателя Бога да упокои душите на свидните жертви в селенията на праведните, а Ваше Блаженство да дари с бързо и благоприятно възстановяване на Вашето здраве и да Ви укрепява свише, за да водите все така неуклонно своето верно паство в тези жестоки времена на изпитания.

Препоръчваме се на светите Ви молитви и оставаме на Ваше Блаженство в Христа брат и съслужител,

Председател на Светия Синод,
Максим
Патриарх Български"

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...