Община Дряново спечели дело срещу църкватаИзточник: Дарик

Габровският окръжен съд уважи жалбата на Община Дряново срещу действието на съдия-изпълнителя, който въведе на 10 март във владение Великотърновската митрополия в комплекс “Водопадите“ на Дряновския манастир.

Съдът квалифицира действието на съдия-изпълнителя като неправилно и незаконосъобразно и връща изпълнителното дело между Общината и Митрополията за продължаване на принудителното изпълнение.

С решение на Габровския окръжен съд от 26.09.1996 г. Великотърновската митрополия е осъдена да заплати на Община Дряново сумата от 870 865 лв. заедно с лихвите до окончателното и изплащане.

Съдът реши, че няма изтекъл давностен срок за погасяване на дълга, от което следва, че в общинската хазна трябва да постъпят над 1 000 000 лв.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...